Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму знову спорожніли полиці в супермаркетах

Субота, 2 серпня 2014, 10:49

Через запроваджену Росією заборону на ввезення української молочної продукції, полки кримських супермаркетів знову спорожніли.

Відсутня як українська "молочка", так і російська, передає Крим.Реаліі.

Представник одного з керченських супермаркетів "Сільпо" пояснила це тим, що у мережі "немає постачальника і тому появи молока та молочної продукції найближчим часом можна не чекати".

"Не буде", - відповіла представник супермаркету.

В інших супермаркетах Керчі також спостерігаються перебої з поставками українських товарів, а також відсутність їхніх російських аналогів.

У "Фреші", наприклад, - напівпорожні полиці з кондитерськими виробами і солодощами.

Водночас, у мережі "АТБ" по цих позиціях поки досить великий вибір звичної української продукції.

Як відомо, з 28 липня Россільгоспнагляд запровадив обмеження на ввезення молока та молочної продукції українського виробництва.

За повідомленням відомства, рішення прийнято у зв'язку з неодноразовими порушеннями російських ветеринарно-санітарних вимог.

З 1 серпня набула чинності заборона на ввезення української сої, соєвого борошна і насіння.

Раніше російська влада заборонила ввезення української свинини і продуктів з неї, картоплі, а також істотно обмежила поставки кондитерських виробів і м'яса птиці.

Напівпорожні полиці супермаркетів кримчани вперше спостерігали кілька місяців тому, коли вантажівки з українською продукцією довго стояли на кордоні з материковою Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...