Суд відпустив на поруки шістьох бійців АТО, підозрюваних у дезертирстві

Субота, 2 серпня 2014, 13:27

Жовтневий суд Запоріжжя відпустив під особисте зобов'язання 6 із 16 бійців 51-ої механізованої бригади, яким інкримінують дезертирство.

Про це повідомляє Укрінформ.

Кожному військовослужбовцеві 51-ої механізованої бригади надається безкоштовна правова допомога. Їх адвокати працюють у повному об'ємі і зроблять все для того, щоб підзахисних виправдали.

Як зазначають волонтери, бійці 51-ої механізованої бригади, етаповані в Запоріжжя, знаходяться в стресовому стані. Багатьом із них потрібна медична допомога, яку досі не надали.

Підтримати солдатів і їх матерів, що приїхали з різних куточків України, під будівлю суду прийшли понад 100 осіб.

Всі єдині в думці, що "карати потрібно не тих, хто залишився живий, а генералів і міністрів, які залишили українських солдатів в оточенні вмирати без боєприпасів, допомоги, води і медикаментів".

За словами бійців 51-ої бригади, вони кілька тижнів знаходилися в оточенні під постійним обстрілом "Градами" з російського боку. Вся їх техніка була знищена. Їх узяли в полон бойовики і вивезли на територію РФ, де їм запропонували статус біженців, але вони відмовилися. Після цього їх стали залякувати розправою в Україні, проте бійці заявили, що хочуть повернутися на батьківщину.

Як відомо, 29 липня військовослужбовці 51-ої окремої механізованої бригади, що побували в полоні на російській території, були доставлені в Запорізьку в/ч А1978, до якої приписані. Їм інкримінують дезертирство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування