Штайнмаєр: Довіру між Берліном та Москвою "серйозно зіпсовано"

Субота, 2 серпня 2014, 23:22

Довіра між Берліном та Москвою вже нині "поза сумнівом, серйозно зіпсовано", але продовження діалогу з Росією не слід вважати ознакою наївності. 

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, відповідаючи на питання німецької газети Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, повідомляє Німецька хвиля.

Штайнмаєр зазначив, що без сприяння Москви практично неможливо знайти політичне вирішення конфлікту в Україні.

Міністра також запитали, чому, незважаючи на збройне протистояння на Донбасі, Франція збирається продати Росії два військових вертольотоносця типу "Містраль".

Штайнмаєр зазначив, що з огляду на різне історичне минуле країн ЄС, у них по-різному формуються відносини з Москвою.

На думку глави МЗС Німеччини, критики заслуговує не лише Франція, а й інші країни-члени ЄС, які з міркувань про власне фінансове становище лише ускладнювали процес узгодження санкцій.

Разом з тим міністр закордонних справ зауважив, що падіння малайзійського пасажирського авіалайнера змінило ставлення до ситуації на Сході України.

"І той, у кого фотографії з п’яними сепаратистами, котрі бродили між рештками людських жертв та протягом кількох днів перешкоджали гідним похоронам людей, залишилися в пам'яті, відчуватиме злість донині", - зазначив Штайнмаєр.

Але, за його словами, ніхто не відміняв принципу: "Злість та обурення не можуть стати останнім словом у зовнішній політиці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування