Журналісти Spilno.tv стверджують, що їх били друзі Вадима Тітушка

Середа, 20 серпня 2014, 17:29

Серед "тітушок", які побили журналістів каналу Spilno.tv 15 серпня на Майдані Незалежності у Києві, є молодики, які минулого року побили журналістів Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя за участі горезвісного Вадима Тітушка.

Про це 20 серпня на прес-конференції сказав постраждалий журналіст Spilno.tv Максим Прасолов, повідомляє "Телекритика".

"Тобто вони – корінні тітушки, засновники всього цього",– зазначив журналіст.

Він продемонстрував фото- і відеодокази того, що у них під час нападу була холодна зброя.

Крім того, за словами Прасолова, серед нападників були помічені і представники загону самооборони Майдану "Нарнія" – їх впізнали у сюжеті "5 каналу" кількамісячної давності про тренування патріотично налаштованої молоді на базі управління спорту КМДА.

За даними адвоката Анатолія Башловки, в нападі також брали участь перевдягнені представники правоохоронних органів, а також учасники мітингів Партії регіонів. Одного з перевдягнених правоохоронців вже ідентифіковано.

Башловка додав, що за його інформацією, кримінальне провадження з цієї справи досі не відкрито.

Крім того, журналісти звинуватили в інциденті столичну міліцію і особисто її голову Олександра Терещука, які не змогли запобігти сутичці.

Нагадаємо, 15 серпня журналістів Spilno.tv, які знімали демонтаж сцени на Майдані Незалежності, побили невідомі, серед яких були молодики у чорних футболках із надписами "Нарнія". Був також знищений прес-центр "Спільно" на Майдані.

Як мінімум двом з журналістів знадобилась медична допомога, одного з телевізійників набрала "швидка".

Відзначається, що міліція не перешкоджала побиттю журналістів.

Після інциденту мер Києва Віталій Кличко виразив обурення і звернувся до міліції з вимогою негайно знайти винних. Втім, за словами журналістів, до них досі ніхто не звертався з цього приводу.

Як відомо, весною минулого року група молодиків, найбільш одіозного з яких звали Вадим Тітушко, напали на журналістів у Києві. Після цього інциденту хлопців спортивної статури, які за гроші нападають на людей, називають тітушками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування