Чуркін заявив, що "конвой" вторгся в Україну, щоб не зіпсувалися продукти

П'ятниця, 22 серпня 2014, 23:40

Російський гуманітарний конвой самовільно заїхав в Україну через "затримки з українського боку", які, зокрема, могли привести до псування продуктів.

Про це заявив в п'ятницю на прес-конференції в Нью-Йорку постпред Росії при ООН Віталій Чуркін, передає УНІАН.

За його словами, РФ зробила все можливе, щоб забезпечити прозорість в цьому питанні.

"У четвер ввечері й у п'ятницю вранці стало ясно, що українська сторона затягує процес", - заявив Чуркін.

За його словами, рішення було прийнято з урахуванням того, що на місцях зберігалася необхідність у гуманітарній допомозі, а також беручи до уваги, що у вантажівках знаходилися продукти, які швидко псуються, особливо дитяче харчування.

"20 серпня ми повідомили співробітникам Міжнародного комітету Червоного Хреста і українській стороні про те, що ми більше не зможемо чекати. Тому в п'ятницю автоколона вирушила в Україну", - пояснив Чуркін.

На додачу він закликав "до негайного припинення вогню без всяких умов".

У той же час, заступник представника України при ООН Олександр Павлюченко назвав в'їзд російських вантажівок кричущим порушенням територіальної цілісності України.

Він повідомив, що в четвер українські прикордонники почали перевірку вантажівок, і кілька десятків транспортних засобів пройшли митний контроль.

Він розповів, що російська сторона просто не стала чекати закінчення перевірок і прийняла одностороннє рішення про вторгнення автоколони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування