ЦВК чекає старту виборчої кампанії вже у четвер

Вівторок, 26 серпня 2014, 11:12

Виборча кампанія з позачергових парламентських виборів може стартувати вже у четвер, 28 серпня.

Про це повідомило джерело в Центральній виборчій комісії, передає Інтерфакс-Україна.

Виборча кампанія з позачергових парламентських виборів стартує в четвер, 28 серпня, якщо указ президента України Петра Порошенка про розпуск Верховної Ради буде офіційно оприлюднео у середу, 27 серпня.

Таке передбачено проектом Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Проект розроблено, виходячи з того, що указ глави держави про розпуск парламенту буде опубліковано в газетах "Голос України", "Урядовий кур'єр" та "Офіційному віснику президента" в середу, 27 серпня.

Згідно з пунктом 4 статті 16 закону України "Про вибори народних депутатів України", виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з дня, наступного після дня опублікування указу президента України про достроковий розпуск парламенту.

Згідно з проектом, висування кандидатів у народні депутати партіями і шляхом самовисування розпочнеться 28 серпня, завершиться відповідно 15 і 25 вересня.

Згідно з даними ЦВК, на проведення виборчої кампанії необхідно близько 1 млрд грн.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко у своєму зверненні від 25 серпня заявив про те, що він ухвалив рішення розпустити Верховну Раду.

У зверненні йдеться про те, що позачергові парламентські вибори мають відбутися 26 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...