Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-міністри США закликають надати Україні військове спорядження

Четвер, 28 серпня 2014, 12:03

Два колишні високопоставлені члени уряду США, що відповідали за зовнішню політику і національну безпеку, закликали Білий дім надати військову та економічну допомогу Україні.

Міністр оборони в адміністрації Білла Клінтона Вільям Перрі  та  Джордж Шульц, державний секретар в адміністрації Рональда Рейґана, виклали свою позицію у спільній статті, опублікованій в газеті Wall Street Journal, передає Голос Америки.

Сьогодні ці колишні державні діячі є старшими науковими співробітниками Стенфордського університету в Каліфорнії.

"Сформована ситуація вимагає уваги і дій, - пишуть Перрі і Шульц. - Необхідності відправляти в Україну американські війська немає, оскільки ця країна володіє власними значними сухопутними силами. Однак ми - НАТО або США, якщо НАТО не захоче цього робити - повинні допомогти українцям з навчанням персоналу і спорядженням, яке може підвищити ефективність дій їхніх військ і дозволить їм захищати свою країну".

"Своїми діями ми допоможемо Україні і також дамо зрозуміти Росії, що ми захищатимемо свої інтереси і інтереси країн, чия територіальна цілісність знаходиться під загрозою", - вказують колишні міністри США.

Перрі та Шульц також вважають, що США повинні надати гарантії державам Балтії, розмістивши війська в цих країнах на ротаційній основі.

"Ми вважаємо, що повинна існувати незалежна Україна з непорушною територіальною цілісністю. Допомогти Україні стати життєздатною правовою державою з процвітаючою економікою буде важким, але вкрай важливим завданням. Це стане кращою відсіччю Росії, а в довгостроковій перспективі - кращим стимулом для розвитку аналогічних подій в Росії", - написали вони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: