МВФ погодився об'єднати 3 і 4 транші кредиту stand-by

П'ятниця, 29 серпня 2014, 20:35

Рада директорів МВФ у зв'язку з затримкою першого перегляду програми stand-by схвалив у п'ятницю прохання Києва і об'єднав третій і четвертий транші з метою отримання їх у поточному році без зміни загального обсягу програми.

Про це йдеться в повідомленні МВФ, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, економічна політика, в цілому, здійснюється в рамках програми, однак конфлікт в східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуації в країні, і компенсаційні заходи будуть мати вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

"Програма залишається вкрай складною і продовжує залежати значною мірою від припущення, що конфлікт буде вщухати в найближчі місяці", - відзначає Фонд.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 30 квітня ухвалила кредитну програму stand by для України в 16,67 млрд доларів, розраховану на два роки.

Спочатку другий-четвертий транші були намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн, тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд.

Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі дотримання закладених в неї термінів та умов, повинен бути виділений в середині березня 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування