Саміт ЄС ухвалить рішення про санкції - Порошенко

Субота, 30 серпня 2014, 13:55

Європейська рада (саміт ЄС) має ухвалити політичне рішення про введення нового етапу санкцій на своєму засіданні 30 серпня.

Про таке рішення, погоджене з керівництвом ЄС, повідомив президент Порошенко в Брюсселі на спільній прес-конференції с президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

"Я не маю жодних сумнівів, що сьогодні, після наших дискусій, Європейська рада (саміт) дасть інструкції Раді (міністрів) ЄС щодо підготовки до введення санкцій", - заявив він.

"Чи набуде це рішення чинності - залежить від того, яка буде подальша реакція (російської сторони)", - додав президент.

За його словами, остаточне рішення про введення санкцій у дію буде ухвалене на початку вересня у разі, якщо Росія не зробить кроки для реальної деескалації.

"Мета санкцій не в тому, щоби причинити шкоду одній чи іншиій стороні. Санкцій потрібня для того, щоби створити потрібний фон (для переговорів)", - зазначив він.

Слова Порошенка підтвердив також президент Єврокомісії Баррозу.

"Рішення про санкції перебуває в компетенції країн-членів ЄС, але Єврокомісія приготувала для них відповідні варіанти рішення... Я очікую, що країни-члени будуть готові ухватили рішення про нові обмежувальні заходи", - заявив він

Баррозу додав, що це рішення "має показати Росії, що поточна ситуація - неприйнятна".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News