Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відпустив 35 українських бійців 51-ї мехбригади під особисте зобов'язання

Понеділок, 4 серпня 2014, 22:25

Жовтневий райсуд Запоріжжя в понеділок продовжив розгляд питання про запобіжний захід для бійців 51-ї механізованої бригади Збройних сил України, які 25 червня під час боїв АТО з невстановлених причин перейшли на територію Росії.

Суд ухвалив рішення про запобіжний захід ще для 12 військовослужбовців. Таким чином, під особисте зобов'язання на час слідства на сьогодні відпущені 35 військових.

"Суд не вважав за потрібне обмежувати свободу бійців, таким чином, на сьогоднішній вечір вирішено питання щодо запобіжного заходу для 35 з 41 бійця 51-ї механізованої бригади", - розповіли адвокати військовослужбовців.

У вівторок суд визначиться із запобіжним заходом для решти 6 бійців.

Як відомо, 28 липня 41 боєць 51-ї бригади був інтернований з території РФ і доставлений в Запоріжжі "до з'ясування причин їх переходу на територію іншої держави".

Раніше низка російських ЗМІ повідомили, що понад 40 українських військовослужбовців залишили лави української армії та перейшли на бік РФ.

Заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко повідомив, що оборонне відомство проводить службове розслідування у зв'язку з інформацією, що з'явилася про перехід групи українських військовослужбовців через кордон у бік РФ.

Раніше суд визначився з мірою запобіжного заходу у вигляді "звільнення на час слідства під особисте зобов'язання" вже мінімум для 7 з 41 військовослужбовців, щодо яких військова прокуратура Запоріжжя порушила кримінальну справу за ч.3 ст.409 Кримінального кодексу України (відмова від несення військової служби в бойових умовах) і зажадала у суду відправити військових під варту на час слідства.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування