Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Масштабні авіанавчання РФ стурбували Держдеп США

Вівторок, 5 серпня 2014, 11:11

Держдепартамент США висловив стурбованість навчаннями ВПС у Росії.

Про це заявила журналістам офіційний представник зовнішньополітичного відомства США Дженніфер Псакі, передає "Інтерфакс".

"Нас глибоко турбують плани Росії провести на цьому тижні широкомасштабні авіаційні навчання в прикордонних (з Україною) районах. Подібні навчання мають провокаційний характер і можуть призвести лише до ескалації напруги", - сказала вона.

"Росія не раз закликала до пошуків мирного виходу в Україну і має підкріпити свої слова справами - припинити постачання зброї до України, перестати направляти бойовиків і допомагати грошима, повинна відвести свої війська від українського кордону", - зазначила Псакі.

Вона також підкреслила, що Росія постачає сепаратистів зброєю, технікою, навчає їх.

"Ми думаємо, що Росія готується постачати сепаратистам більш важкі ракетні комплекси", - заявила представник держдепартаменту США.

Як відомо, в понеділок Міністерство оборони РФ повідомило, що проводить чергові навчання із залученням більше 100 бойових літаків.

"Всього у навчаннях буде задіяно більше 100 літальних апаратів різних родів авіації, таких як винищувачі Су-27, МіГ-31, багатофункціональні комплекси Су-34, фронтові бомбардувальники Су-24, вертольоти Мі-8, Мі-24 і Мі 28Н", - розповіли в Міноборони РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: