Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Негативне ставлення росіян до американців побило історичний рекорд

Середа, 6 серпня 2014, 15:29

Число росіян, які оцінюють своє ставлення до США як "погане", зросло з 44% у січні 2014 до 74% у липні, що є максимумом за весь час спостережень.

Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження російського "Левада-центру".

Починаючи з 1990 року у ставленні росіян до громадян США спостерігалося два піки негативного ставлення. Один з них - 66% негативно ставляться росіян - припав на березень 2003 року, коли США почали військову операцію в Іраку.

Другий такий пік спостерігався влітку 2008 року у зв'язку з конфліктом між Росією і Грузією. Тоді до США негативно ставилися 67% проти нинішніх 74%.

 Негатив росіян до США сягнув історичного максимуму

Інфографіка Левада-центру

При цьому дві третини опитаних (60%) росіян негативно сприймають Євросоюз.

Опитування проведено 18-21 липня 2014 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб віком 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Росіяни вкрай негативно ставляться до США

 levada.ru

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

У випадках, коли респондентам пропонувалося вибрати одну відповідь, сума відсотків може відхилятися від 100% на ± 2% в результаті помилок округлення.

Як відомо, популярність Росії серед жителів світу різко падає на фоні подій в Україні. А рейтинг довіри до її лідера Володимира Путіна скорочується в рази.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування