Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ Росії не відпускає і намагається вербувати бійців 72-ої бригади

Четвер, 7 серпня 2014, 09:19

Українських військових, які через артобстріл змушені були перейти кордон з Росією намагається завербувати російське ФСБ, вони оголосили голодування.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на командира 72-ї механізованої бригади Андрія Грищенка.

"ФСБ намагалося перетягнути їх на свій бік. Їх не відпускають четверту добу і вони оголосили голодування", – зазначає Грищенко.

Оцінюючи вчинок своїх солдатів, Грищенко сказав , що в нього "двоякі почуття, тому що ці бійці упродовж двох місяців нормально воювали, мужньо і домоглися нормальних результатів".

"З одного боку я їх звинувачую, а з іншого знаю, як вони воювали. Дуже велика кримінальна відповідальність лежить на командирах, котрі ухвалили таке рішення", – зазначає Грищенко.

Частина вояків 72-ї окремої механізованої бригади, які прикривали кордон у Луганській області під перехресним вогнем сепаратистів та російських військ, змушені були відступити під тиском озброєних сепаратистів у Росію. 

У понеділок в Міністерстві оборони заявляли, що 438 солдатів бригади та прикордонників у неділю змушені були перейти російський кордон в районі російського селища Гукове, коли у них скінчилися набої. 

У понеділок завдяки переговорам на батьківщину повернулося 180 військових. У вівторок Росія відправила до України ще близько 200 солдатів. 

Відтак у Росії залишається ще близько 60 українських військових. Не відомо, стільки саме із них оголосили голодування. 

Інформації від українських офіційних інстанцій про голодування військових також наразі немає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування