Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-нардепа Шпака відправили під арешт за розкрадання державних грошей

П'ятниця, 8 серпня 2014, 13:42

Прокуратура міста Києва проводить досудове розслідування за фактом розкрадання бюджетних грошей на суму понад 100 мільйонів гривень сім’єю екс-нардепа Верховної Ради Василя Шпака.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Під час прокурорської перевірки встановлено, що у 2011-2012 роках між фермерським господарством та державним підприємством, яке очолює син Василя Шпака, була укладена угода про закупівлю техніки та обладнання на суму 110 млн гривень.

Втім, лише 9 мільйонів гривень було витрачено за цільовим призначенням. Як з’ясувалось, фермерське господарство належало дружині екс-нардепа, а кошти, від незаконної оборудки були перераховані на рахунки підконтрольних родині Шпаків фіктивних підприємств.

Батькові та синові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі екс-депутатові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 10 млн гривень. Місцезнаходження сина Василя Шпака з’ясовується.

Стосовно дружини екс-нардепа зараз проводяться першочергові слідчі дії, вивчається її роль та ступінь участі у цій справі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування