Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти Майдану створюють свій спецбатальйон

Понеділок, 1 вересня 2014, 13:49

Громадські організації, що брали участь у подіях на Майдані у 2013-2014 рр, оголосили намір створити територіальний винищувальний батальйон "Майдан" з підпорядкуванням Міністерству оборони України.

Відповідну заяву було ухвалено на зборах представників Всеукраїнської координаційної ради Майдану, Центральної ради сотень Майдану, представників терпідрозділів організацій "Майдан", "АвтоМайдан" і "Правий сектор", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Структура і склад цього батальйону наразі невідомі.

Учасники зборів також ухвалили рішення вимагати від президента Петра Порошенка розглянути питання термінового створення територіальних органів самооборони (рот, батальйонів, бригад) у кожному населеному пункті України з підпорядкуванням Міноборони, організувати випуск методичної літератури з тактичної, вогневої підготовки та ведення бою в населених пунктах.

Крім того, в заяві наголошується про намір звернутися до президента "про підтримку ініціативи Всеукраїнської координаційної ради Майдану, Центральної ради сотень Майдану щодо самостійної участі в дострокових парламентських виборах з можливістю об'єднання з патріотичними партіями і громадськими рухами на основі ідеології націоналізму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...