У групі Кінаха кажуть, що вони не підтримували пропорційну виборчу систему

Понеділок, 1 вересня 2014, 19:28

Депутатська група  "Економічний розвиток" заперечує, що фракції погодили введення пропорційної системи виборів депутатів Ради з відкритими списками політичних партій.

Про це сказано в повідомленні прес-служби групи.

"Погодженого рішення про зміну виборчої системи й повернення до пропорційної системи виборів сьогодні немає", - цитує прес-служба слова співголови групи Віталія Хомутинника.

Відповідно до повідомлення, на погоджувальній раді, яка пвідбулася в понеділок у закритому режимі, деякі депутати висловили сумнів у законності зміни виборчої системи на парламентських виборах під час передвиборної кампанії.

"Внесення будь-яких змін у систему виборів зараз призведе до того, що наступне скликання парламенту буде нелегітимним", - сказано в повідомленні "Економічного розвитку".

Як відомо, "Економічний розвиток" очолює народний депутат Анатолій Кінах, який раніше був у складі Партії регіонів. До складу групи входять 33 народних депутата.

Раніше на брифінгу голова фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Раді Сергій Соболєв заявив, що на пленарному засіданні 2 вересня парламент має намір розглянути введення пропорційної системи виборів з відкритими списками партій.

"Уперше за історію нарад з головами фракцій... всі представники фракцій одноголосно висловилися за необхідність повернення до пропорційної виборчої системи з відкритими списками", - сказав він.

При цьому Соболєв наголосив, що введення пропорційної системи підтримують як представники більшості, так і опозиції.

Як відомо, 25 серпня Президент Петро Порошенко достроково припинив повноваження Ради VII-го скликання у зв'язку з тим, що коаліцію депутатських фракцій не було сформовано протягом місяця, і призначив позачергові парламентські вибори на 26 жовтня.

Українські новини

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News