Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов блокує створення Антикорупційного бюро – активісти

Середа, 10 вересня 2014, 16:02

Законопроект про створення Національного антикорупційного бюро був поданий президентом до Верховної ради як невідкладний ще минулого тижня, але досі не зареєстрований.

Про це йдеться у відкритому зверненні громадських організацій до спікера Олександра Турчинова з вимогою зареєструвати документ.

"Ми розуміємо, що наразі створення ключового органу по боротьбі з корупцією серед топ-чиновників залежить виключно від Олександра Турчинова, як голови парламенту", – заявила виконавчий директор Центру протидії корупції Дар’я Каленюк.

За її словами, "залишається відкритим питання, чи стало Бюро заручником політичних перемовин, чи пан спікер не хоче створення подібного органу в Україні, який боротиметься також і з корупціонерами в парламенті".

Активісти вимагають зареєструвати документ до кінця поточного тижня, щоб вже наступного він міг бути розглянутим у парламенті.

"У разі голосування за проект закону нинішнім складом Верховної ради створення Антикорупційного бюро можливе вже до кінця цього року", – йдеться у зверненні.

Активісти зазначили, що без створення Бюро не розпочнеться, а закінчиться антикорупційна реформа, широко анонсована президентом Петром Порошенком та урядом Арсенія Яценюка.

Законопроект був розроблений спільно Мін’юстом та експертами "Реанімаційного пакету реформ", схвалений Кабінетом міністрів і, після доопрацювання в Адміністрації президента внесений в парламент.

Звернення підтримали: Ініціатива "Реанімаційний пакет реформ", Центр протидії корупції, Transperency International Україна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування