Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: супротивник готує провокації для зриву "перемир'я" - у Донецьку

Четвер, 11 вересня 2014, 10:18

Бойовики на Донбасі й російські військові готують збройні провокації з метою зриву "перемир'я", заявляє Дмитро Тимчук.

"За оперативним даними групи "Інформаційний спротив, російсько-терористичні війська готують збройні провокації з метою зриву "перемир'я", оголошеного в рамках підписання Мінського протоколу", - написав він у Facebook.

"Зокрема, за нашим даними, терористи планують обстріли Донецька із застосуванням РСЗО "Град", з метою звинуватити в цьому українські війська", - заявив він.

"На даний час переміщення двох установок РСЗО БМ-21 "Град", які можуть бути використані в рамках даного плану, зафіксоване в районі Оленівки", - повідомив Тимчук.

Він наголосив: "З початку дії режиму припинення вогню українські війська дотримуються перемир'я, відкриваючи вогонь лише у випадку нападу на їхн позиції".

"При цьому українські підрозділи застосовують винятково стрілецьку зброю. Артилерія (у т.ч. реактивна) і авіація не використовуються", - заявив Тимчук.

Крім того, Тимчук повідомив, що в низці районів Донецької області "терористи проводять перегрупування своїх сил".

"Одночасно відзначається поступовий відвід частини російських військ на територію РФ. Однак на українській території залишаються інструктори з числа кадрових офіцерів російської армії, які займаються підготовкою груп місцевих бойовиків", - заявив він.

"Зокрема, у районі Тельманово (Донецька обл.) відзначається скупчення бойовиків загальною чисельністю до 1 000 осіб, із якими російські військові проводять щоденні заняття. Тут же відзначається скупчення бронетехніки", - повідомив він.

районі Безіменного (Новоазовський р-н Донецької обл.) відзначається активність російсько-терористичних військ. Протягом учорашнього дня в цей район із РФ було перекинуто не менше 10 танків", - заявив Тимчук.

У цьому ж районі, за його словами, "протягом трьох діб фіксується робота комплексу радіоелектронної розвідки супротивника на базі мікроавтобуса "Фольксваген Т5" без номерних знаків, що веде розвідку позицій українських військ у районі Маріуполя".

"Також близько 20 російських танків перекинуто в район н.п. Рози Люксембург (Новоазовський р-н Донецької обл.)", - повідомив Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування