Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Топаз" залишиться за гратами

Субота, 13 вересня 2014, 19:13

Антимайданівець Гнат Кромський, відомий на прізвисько "Топаз", якому напередодні  Київський районний суд Харкова змінив запобіжний захід з арешту на особисте зобов'язання, залишиться за гратами. 

Про це у своєму Facebook повідомив нардеп Володимир Ар'єв.

"З приводу "Топаза": сидить. Ніхто його не випускав і не збирається. Інформація безпосередньо з ГПУ", - зазначив він.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков, який обурився рішенням суду Харкова щодо "Топаза", повідомив 13 вересня: "Процес ідіотизму зупинено". 

Харків'янин Ігор Кромський був учасником охорони Антимайдан в Маріїнському парку в Києві. Став відомий по позивному "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдан".

Кромський був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування