Міноборони: В Україні більше 3 тисяч російських військових, ще 25 тисяч на кордонах

Неділя, 14 вересня 2014, 19:08

 В Україні перебувають близько 3,5 тис. військовослужбовців Збройних сил РФ, ще 25 тис. зосереджені поблизу державного кордону.

Про це заявив  міністр оборони України Валерій Гелетей.

"Кількість військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації на сьогодні налічує близько 3,5 тис.", - заявив Гелетей.

Також він зазначив, що ці підрозділи посилюють військову потужність самопроголошених республік. Зокрема, за його словами, російські військові є командирами підрозділів, навідниками РСЗВ й мінометних розрахунків, а також артилеристами.

За словами міністра, кількість російських військових на території України поступово збільшувалася від 1 серпня і до 25 серпня в другій половині дня, за даними української розвідки, вже було зафіксовано шість батальйонно-тактичних груп - це близько 6,5 тис. осіб.

Проте, за словами Гелетея, після боїв поблизу Іловайська та прибуття спостерігачів ОБСЄ РФ "демонстративно показала", що починає відводити війська.

Разом з тим Гелетей зазначив, що українська сторона має інформацію про кількість російської важкої техніки в бойовиків на сході України.

Крім того, за його словами, на кордоні з Україною перебуває 25-тисячне угрупування російських Збройних сил.

"Інтерфакс-Україна"  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування