Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обшук у будівлі Меджлісу тривав близько 11 годин. Вилучені особисті речі Джемілєва

Вівторок, 16 вересня 2014, 23:35

В анексованому Сімферополі у вівторок ввечері завершився обшук в будівлі Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляє кореспондент сайту Крим.Реалії, після того, як озброєні люди, що блокували будівлю, виїхали, до журналістів, які чекали ззовні, вийшов глава благодійної організації "Фонд "Крим" Різа Шевкієв.

За його словами, під час обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, п'ять-шість релігійних книг, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва, які були вилучені з особистого сейфа, зламаного в ході обшуку.

У тому числі з сейфу вилучили гроші, що належали Мустафі Джемілєву, і травматичний пістолет.

Також під час обшуку були вилучені шість процесорів та жорсткі диски. На запитання, коли це повернуть, відповідь була розмитою, - зазначив Різа Шевкієв.

"Вони зачитали при своїх свідках постанову, в якій було сказано, що прибули провести обшук в будівлі Меджлісу кримськотатарського народу у зв'язку з подіями 3 травня, коли наш народ приїхав зустрічати нашого лідера Мустафу Джемілєва", - повідомив він.

"У будівлі їх було 15-20 осіб, проводили вони обшук дуже ретельно, почали з другого поверху, потім піднялися наверх. Потім спустилися вниз і провели обшуки ще в редакції "Авдет" та в благодійному фонді "Крим", - додав Шевкієв.

За його словами, на постанові про обшук не було ані вихідного номера, ані печатки. Був лише підпис старшого лейтенанта юстиції Шмельова.

"Крім розчерку пера, інших доказів того, що ця постанова має юридичну силу, немає. Я вважаю, що ця постанова не зафіксована належним чином в структурах, звідки прийшли ці люди. До речі, про те, звідки прийшли ці люди, я можу судити тільки з того протоколу, копію якого вони мені залишили", - підкреслив Різа Шевкієв.

Він зазначив, що в порушення постанови, в якій йшлося про обшук Меджлісу, відбувся обшук й у приміщення редакції "Авдет" та фонду "Крим", що є грубим порушенням закону.

Глава благодійної організації "Фонд "Крим" зазначив, що за підсумками неправомірного обшуку необхідно подати позов до суду, але висловив сумнів у справедливості судових рішень.

Як відомо, вранці 16 вересня в Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники для проведення обшуку. У МВС та Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися.

Протягом майже одинадцяти годин обшуку всередині будівлі знаходилися люди, яким було заборонено отримати від близьких їжу та воду.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як "залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...