Російські війська і терористи готуються до наступу – Тимчук

Середа, 17 вересня 2014, 15:16

Російські війська і терористи так званих "ДНР" і "ЛНР" готуються до наступу.

Про це на прес-конференції сказав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що після прийняття закону про особливий статус деяких районів Донбасу, за даними української розвідки, у лавах керівництва "ДНР" і "ЛНР" спостерігалося оптимістичне сприйняття подальших бойових дій, але при цьому не спрямоване на мирне врегулювання питання.

"Ті дії, до яких вдаються у лавах російської терористичної армії, вказують, що супротивник не налаштований на мирне врегулювання, а навпаки, готується до наступу", – зазначив Тимчук.

Зокрема, за даними його джерел, терористи здійснюють моніторинг можливостей машинобудівних підприємств на підконтрольній їм території для більш оперативного ремонту ушкодженої бронетехніки.

Крім того, допустив Тимчук, вони почали підготовку до ведення бойових дій у зимовий період.

За даними групи, учора керівництво Росії не розраховувало на прийняття Радою закону про особливий статус і зараз шукає варіанти реагування на цей факт.

У свою чергу Тимчук пропонує українській владі вже зараз почати нову хвилю мобілізації, у ході якої призвати військовослужбовців інженерно-саперних спеціальностей, а також почати облаштування ешелонованої оборони, провести інвентаризацію оборонних ресурсів і ротацію у військових органах управління.

Щодо ешелонованої оборони Тимчук зазначив, що Україна наразі фактично не проводить демаркації кордону з підконтрольними бойовикам територіями.

Він зазначив, що не бачить гострої необхідності у втриманні силами антитерористичної операції території донецького аеропорту й населеного пункту Дебальцеве Донецької області.

На його думку, необхідно відвести сили АТО від цих пунктів і зокрема, знищити злітно-посадкові смуги в аеропорту, щоб не зазнати масових втрат у разі широкомасштабного наступу російських військ на ці стратегічні об'єкти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування