МЗС: Україна стала майданчиком зіткнення між Заходом і Сходом

Вівторок, 2 вересня 2014, 16:45

Росія перейшла до відкритого збройного вторгнення на територію України, наголошують у МЗС України.

Таку заяву зробив спікер МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок.

"Упродовж останнього тижня ситуація на сході України кардинально змінилася. РФ від прихованої війни перейшла до відкритого збройного вторгнення на територію України", - сказав він.

Речник поінформував, що на території України діє не менше ніж чотири батальйонно-тактичні групи Збройних сил РФ.

"Ми розцінюємо це як зухвалий акт агресії. У цій ситуації Україна вживатиме всіх заходів для реалізації свого невід'ємного права на самооборону, зокрема, відповідно до ст. 51 Статуту ООН", - наголосив він.

У цих умовах, за словами дипломата, Україна розраховує, що міжнародна демократична спільнота надасть Українській державі ефективну допомогу для відсічі російської агресії.

"Своїми діями Росія намагається дестабілізувати не лише Україну, а й увесь регіон. Україна вже де-факто стала майданчиком зіткнення між Заходом і Сходом, на коні якого - майбутнє демократії та безпеки на європейському континенті", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що російські військові надалі обстрілюють блокпости сил АТО, міста та цивільний транспорт, українська сторона продовжує фіксувати випадки вторгнення у свій повітряний простір, у східному регіоні спостерігається накопичення бронетехніки та артилерії ЗС РФ.

"У зв'язку з цим МЗС України висловило черговий протест російській стороні", - сказав він, додавши, що було направлено ноту з приводу грубого порушення Росією норм і принципів міжнародного права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування