Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську обговорили звільнення заручників і можливість чергової гумдопомоги

Вівторок, 2 вересня 2014, 20:28

На переговорах контактної групи з врегулювання ситуації на сході України обговорювали питання подальшого звільнення осіб, затриманих під час конфлікту, а також доставку гуманітарної допомоги за можливої участі Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Про такі результати переговорів контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, які відбулися в Мінську в понеділок, повідомляє ОБСЄ.

"Учасники обговорили нинішню загальну ситуацію в зоні конфлікту в Східній Україні, з особливою увагою поставилися до ідей і пропозицій, представлених відповідно українською владою та представниками самопроголошених утворень", - йдеться у звіті ОБСЄ.

Переговори та пропозиції стосувалися, зокрема, питання початку всеосяжного політичного діалогу, створення сталого припинення вогню у поєднанні з ефективним контролем кордону України та Росії, а також економічної реабілітації районів, що постраждали внаслідок збройного конфлікту.

Крім того, інформують в ОБСЄ, учасники обговорили подальше звільнення осіб, затриманих під час конфлікту, а також питання про додаткову гуманітарну допомогу для цивільного населення в районах, що постраждали від конфлікту.

"У цьому контексті учасники позитивно оцінили звільнення 50 затриманих осіб, яке відбулося в серпні 2014 р., а також тривалі зусилля, спрямовані на надання гуманітарної допомоги в райони, що постраждали від конфлікту, відповідно до відповідних міжнародних стандартів і можливої участі Міжнародного комітету Червоного Хреста", - зазначено в повідомленні.

Контактна група погодилася з представниками "ЛНР" і "ДНР", що вони продовжуватимуть консультації і наступна зустріч відбудеться наприкінці цього тижня.

Водночас представник української влади, другий президент України Леонід Кучма повідомив телеканалу ICTV, що днями заплановано підписання угоди про обмін заручниками.

"Відучора наші служби з їхніми мають таку карту створити і підписати порядок обміну цих людей... Необхідно поставити крапку в захопленні заручників. У тому документі має бути сказано, що все. На тому зупиняємося", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування