Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Краматорську зник журналіст, який виступав проти АТО

Вівторок, 2 вересня 2014, 21:51

31 серпня у Краматорську в.о. головного редактора міської комунальної газети "Краматорська правда" Андрія Шталя забрали з дому невідомі, через кілька годин його телефон вимкнувся, і після цього зв'язку з журналістом немає.

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з посиланням на колегу пана Шталя, журналіста із Краматорська, який виїхав на проживання до Києва.

Факт зникнення в.о. головного редактора газети "Краматорська правда" підтвердила і його дружина Катерина Шталь.

"Вдень прийшли двоє людей, один у цивільному, інший - у військовій формі. Андрій вийшов на двір, повернувся дуже схвильований, що з ним рідко буває. Сказав, що має їхати до Красноармійська (Донецька область) на впізнання, взяв ноутбук, паспорт і пішов. Я телефонувала до нього десь о шостій, він був на шляху в Дніпропетровську область. О сьомій з ним зв'язувався батько, після цього зв'язку не стало",- повідомила жінка.

Дружина головреда звернулася в міліцію, правоохоронці зняли відбитки пальців і зафіксували факт зникнення.

Один з тих невідомих, які забрали журналіста, нібито був з батальйону "Днепр-1", стверджує джерело НСЖУ.

Андрій Шталь працював у газеті "Краматорська правда" понад 20 років, у липні був призначений в. о. головного редактора.

На порталі "Стихи.ру" Андрій Шталь публікував вірші, у яких різко виступав проти Євромайдану ("Молились на Майдане бесы"), закликав знищувати вояків АТО, Нацгвардії, і погрожував: "Но у нас в запасе есть патроны, А у них в запасе есть гробы".

Водночас ставлення до "ДНР" у нього також було критичним. Після звільнення Краматорська від терористів головред писав вірші із закликами зупинити АТО, а також знущався над патріотично налаштованими українцями, лякаючи економічним крахом країни.

Як розповідають колеги Андрія Шталя, він залишався працювати у газеті під час окупації терористами "ДНР", висвітлював події, що відбувалися в місті. За "підтримку" ДНР громадськість його засуджувала.

Як розповіли колеги, 2 вересня на апаратній нараді колективу "Краматорської правди" було представлено нового редактора - Віру Шелест.

Телекритика

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування