Луганськ помалу відновлюється, у Донецьку обстріляли хімічний завод

Субота, 20 вересня 2014, 11:18

У Луганську відновлюють газопостачання, яке було пошкоджене внаслідок ведення вогню, та завершують підготовку до подачі теплоносіїв у житлові будинки та об'єкти міста.

Про це йдеть у повідомленні луганської міськради.

"Відновлено газопостачання сел. Велика Вергунка, розпочато роботи в сел. Хитрий і с. Переможне, також регулярно ліквідуються локальні аварії на окремих будинках і ділянках. Для капітального ремонту та повного відновлення постачання газом сел. Ювілейний газівники планують 22 вересня повне тимчасове відключення селища від газопостачання ", - зазначено у повідомленні.

За інформацією керівників комунальних підприємств Луганська, усі служби міста працюють у штатному режимі, приділяючи першочергову увагу системному підключенню інфраструктури обласного центру до енергоресурсів.

Станом на ранок 20 вересня ДКП "Теплокомуненерго" завершує підготовку до подачі теплоносія в житлові будинки та об'єкти міста.

Як зазначили у міськраді, оскільки потужностей для максимального підключення всього житлового фонду до тепла не вистачає, відповідним службам дано доручення в найкоротші терміни дати світло в будинки, обладнані електричними плитами.

Згідно з повідомленням, 21 вересня відновлено рух пасажирських поїздів до станції Луганськ. Донецька залізниця сформувала поїзд №520 / 521 сполученням Київ-Луганськ. Маршрут прямування поїзда здійснюється через станції Родакове, Сентянівка, Сіверськ, Червоний Лиман, Святогірськ, Ізюм, Харків, Люботин, Полтава, Решетилівка, Гоголеве, Миргород, Ромадан, Любна і Гребінка.

Рух пасажирських поїздів далекого прямування зі станції Луганськ не здійснювалося з 26 липня 2014 року в результаті бойових дій і руйнування залізничної інфраструктури.

Разом з тим, за даними Донецької міськради,  ніч у місті пройшла відносно спокійно, проте обстановка у Донецьку стабільно напружена.

"З 5:00 по місту періодично лунають поодинокі залпи з великокаліберного зброї. За минулу добу зафіксовано 4 випадки потрапляння снарядів в житлові будинки і будівлі", - зазначили в міськраді.

В результаті обстрілів зруйнована трансформаторна підстанція, розташована на території шахти "Трудовська".

Працюють системи життєзабезпечення міста, громадський транспорт здійснює рух згідно графіків "вихідного дня".

Разом з тим користувачі у соцмережах повідомляють про пожежу на складах Донецього казеного заводу хімічних виробів внаслідок обстрілу. 

Також заступник голови Ворошиловської райради Донецька Іван Приходько у своєму Facebook зазначив, що в районі Донецького казенного заводу хімічних виробів пролунало два потужних вибухи.

"47 цех промислової вибухівки, Донецький казений завод. Пряме влучання. Після цього детонація та другий вибух", - додав він згодом. 

Фото з Facebook Івана Приходька

Джерело відео -  EuroMaydansarmat 312 , ВКонтакте

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...