Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО нічого не знає про вміст третьої незаконної "гуманітарки" від РФ

Субота, 20 вересня 2014, 13:07

Раді нацбезпеки та оборони України нічого не відомо про вміст вантажівок третього "гуманітарного конвою", який перетнув кордон України 20 вересня. 

Про це у ході брифінгу заявив заступник керівника ІАЦ РНБО Володимир Польовий.

Він нагадав, що КПП "Ізварине", через який пройшли вантажівки, не перебуває під контролем українських прикордонників.

"Там немає ані наших митників, ані прикордонників, відповідно російська сторона, на порушення норм міжнародного права і  з порушенням суверенітету України, самостійно визначає вміст вантажів, які перетинають кордон України", - зазначив він. 

"Нам нічого невідомо про вміст вантажу від РФ. Офіційно в нас ніякої інформації про це не було", - додав представник РНБО.

При цьому він зазначив, що Росія "інформувала українську  сторону про те, що такий вантаж буде надходити", але це інформування не є узгодженням чи погодженням, не передбачає процедури огляду та перевірки вантажу і не передбачало участі у цій процедурі представників Червного Хреста. 

Як відомо, 20 вересня російські ЗМІ повідомили, що колона приблизно з 200 машин з російською "гуманітарною допомогою" прибула до Донецька  - у вантажі нібито "продукти харчування, генератори, медикаменти, теплі речі, питна бутильована вода для жителів південного сходу".

При цьому зазначено, що "перед відправленням колони для догляду гуманітарного вантажу неодноразово запрошувались представники української митниці та Червоного Хреста. Але вони відмовилися без пояснення причин". 

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що не бачить сенсу брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою для жителів південного сходу України.

Російська сторона заявляла, що третій "гуманітарний конвой", який Росія має намір відправити в Луганськ, складе 170 автомобілів. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...