З полону бойовиків звільнили більше 30 українських військових

Субота, 20 вересня 2014, 20:31

З полону терористів на Донбасі звільнено ще 35 украінських військових - з 51-ї, 92-ї та 93-ї бригад.

Про це у своєму мікроблозі у Твіттер повідомив президент Петро Порошенко. 

У свою чергу упоавноважена з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко у своєму Facecook та посилаючись на дані міжвідомчого центру СБУ, що займається списками полонених і зниклих безвісти, повідомила: з полону звільнено 37 військових.

"У неділю мають, згідно мінським домовленостям , відпустити ще близько 30 хлопців", - додала Геращенко.

Разом з тим журналіст Olaf Koens у своєму Твіттері повідомив про даний обмін: "Бойовики звільнили 34 українських військових. Українці - 38 бойовиків".

Разом з тим російська агенція ИТАР-ТАСС повідомляє: бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" і українські силовики провели в суботу обмін полоненими за формулою "38 на 38".

"Передача полонених відбулася за участі місії ОБСЄ в районі Костянтинівки, в 60 км на південь від Донецька. Обмін закінчився в 18:35 за місцевим часом", - наголошується в повідомленні.

Також з посиланням на керівника "Комітету ДНР у справах військовополонених" Дарину Морозову повідомляється, що 21 вересня українська сторона передасть ДНР ще 27 полонених бойовиків.

За даними ЗМІ, серед звільнених бойовиків був громадянин Ізраїлю Олександр Вітко.

На питання присутнього при обміні представника ЗМІ, як він опинився в "ополченні", Вітко відповів, що "приїхав захищати свободу людей".

Джерело відео - Громадське Телебачення Донеччини

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...