"Опозиційний блок" назвав свій "топ-10" на вибори до парламенту

Неділя, 21 вересня 2014, 12:20

Партія "Опозиційний блок" оприлюднила першу десятку кандидатів у нардепи на виборах 26 жовтня.

У першій десятці - глава Фонду "Українська перспектива" Олександр Вілкул, екс-голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, президент Всеукраїнського єврейського конгресу, глава партії ВО "Центр" Вадим Рабинович, голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін, екс-гендиректор "Азовсталі "Олексій Білий, народний депутат Нестор Шуфрич, лідер партії "Україна - Вперед!" Наталя Королевська, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва, перший замглави національного комітету Партії розвитку України Микола Скорик.

Політсилу, як відомо, очолив екс-віце-прем'єр Юрій Бойко.

Як заявив Бойко, учасники блоку - "це не партії, а окремі політики, мета яких - зберегти Україну, захистити її громадян і відновити мир на її землі".  Також Бойко заявив, що його політсила остаточно припинить війну і відновить Донецьку і Луганську області. 

За словами Бойка, "Опозиційний блок" має намір захищати інтереси української економіки.  "Ми налагодимо діалог з сусідами. Це - запорука розвитку вітчизняного виробництва", - додав він.

При цьому "Опозиційний блок" виступає за надання російській та іншим регіональним мовам офіційного статусу.

За словами Бойка, партія "бореться за єдність України, в якій голос кожного регіону буде почутий, і кожна область отримає права і повноваження".

"Ми доб'ємося реальної децентралізації влади і розширимо права регіонів у тому обсязі, в якому це дозволить поліпшити там економічну і політичну ситуацію. Всі регіони отримають можливість вільно розпоряджатися більшою частиною своїх доходів. Тільки так ми збережемо країну єдиною і неподільною", - заявив він.

Раніше стало відомо, що "Партія розвитку України" (керівник Сергій Ларін) заявила, що не йде на вибори, а члени партії можуть брати участь у виборах, попередньо призупинивши членство в ПРУ.

Зазначимо, раніше Михайло Добкін заявляв, що не планує балотуватися на виборах в Раду в жовтні 2014 року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування