Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін заявив, що на вибори не піде

Понеділок, 15 вересня 2014, 15:10

Колишній губернатор Харкова, голова Харківської обласної організації Партії регіонів Михайло Добкін заявив, що не має наміру балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу.

Про це він сказав на прес-конференції в Харкові в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не буду балотуватися по мажоритарному округу в цій виборчій кампанії", - сказав Добкін.

Він заявив, що відмовився від участі у виборах з принципових міркувань, хоча міг би виграти по "багатьом округам як у Харкові, так і в області".

"Якщо я не йду як один з керівник Партії регіонів з принципових міркувань в парламент за списком, значить, я не маю морального права йти по мажоритарному округу. Це моя принципова позиція", - сказав Добкін.

Він також повідомив, що його брат, народний депутат Дмитро Добкін, ще не прийняв рішення, чи буде він брати участь у цих виборах.

"Він такий же мажоритарник, як і всі інші, які раніше балотувалися від Партії регіонів, і збиралися балотуватися в парламент на майбутніх виборах по мажоритарних округах", - сказав Добкін.

"Він сам для себе прийме рішення. Він не реєструвався. Він ще сам для себе вирішує, буде він балотуватися чи ні. Якщо він прийме рішення - це буде його рішення. Він піде як самовисуванець. Як і до інших колег по партії ми будемо звертатися до нього, щоб він на час виборчої кампанії призупинив членство в партії, тим самим підтримавши нашу загальну партійну позицію", - додав він.

Як відомо, кримінальне провадження стосовно колишнього губернатора Харківcкої області, якого підозрювали в сепаратизмі, закрили 20 серпня.

Раніше Добкін "прославився" своїми антимайданівськими настроями.

Зокрема, вони заявив, що домовлятися з протестувальниками на Майдані марно. "Їх треба роззброїти, а тих, хто буде чинити опір, вбивати людей - фізично знищити", - сказав Добкін.

У своїй передвиборній президентській кампанії він використовував проросійську риторику, обіцяючи у разі своєї перемоги вступ України в Митний союз і федералізацію.

Партія регіонів у неділю ухвалила рішення не брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради України, запланованих на 26 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування