Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський конвой не є гуманітарним, це інтервенція - Порошенко

Четвер, 25 вересня 2014, 15:25

Росія порушила правила гуманітарної допомоги і, по суті, вторглася в Україну своїм "конвоєм".

Про це заявив президент України Петро Порошенко, відповідаючи на запитання журналістів після презентації стратегії реформ до 2020 року.

"У першу чергу, це не гуманітарний конвой", - констатував він.

Порошенко запевнив: "В усіх гуманітарних питаннях ми готові до співпраці – незалежно від того, яка країна буде поставляти допомогу: Сполучені Штати, Європейський Союз і також Росія".

"Але якщо йдеться про гуманітарний конвой, то мусить бути присутнім міжнародний комітет "Червоного хреста", який має провадити моніторинг, спостерігати процес доставки, розповсюдження і поширення у Луганську і Донецьку", - наголосив він.

"Росія порушила правила гуманітарної допомоги і відкинула не лише співпрацю з Україною, але й співпрацю з "Червоним хрестом", - заявив Порошенко.

"Тому що у тих так званих білих гуманітарних вантажівках – ми бачили, як завозилася командна апаратура, яка завозилася до Луганська. І завозилася вона через той сегмент кордону між Україною та Росією, які не контролюються нами, без будь-якого залучення митних органів України", - сказав він.

"Тож російський конвой не є гуманітарним. Ми їх розглядаємо як інтервенцію на територію України. І це частина тих дій, які ми мусимо зупинити", - заявив український президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: