Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко просить російські ЗМІ допомогти в розслідуванні Одеської трагедії

Четвер, 25 вересня 2014, 16:49

Президент Петро Порошенко звернувся до російського телеканалу із проханням посприяти у видачі Росією одного з організаторів Одеської трагедії.

Так він відповів на запитання російського "Першого каналу" про розслідування трагедії.

"Чим відрізняється демократична Україна, не тільки тим, що вам дають слово на прес-конференції президента. Але ще й тим, що ми звітуємо про найскладніші сторінки в нашій історії, у тому числі про події 2 травня", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що троє людей притягнуті до відповідальності.

"Один з організаторів, заступника начальника міліції Фучиджи переховується. За даними нашої спецслужби він перебуває в Придністров'ї періодично відвідуючи Росію. Ми б  попросили у вас допомоги, видайте нам його. Нам це дуже потрібно для забезпечення розслідування трагедії 2 травня. звернетеся із цього приводу, без нього це дуже непросто", - сказав Порошенко.

При цьому президент підкреслив, що залучив слідчу комісію Ради Європи "для забезпечення прозорого неупередженого розслідування подій на Майдану й подій в Одесі".

"Ми ефективно спілкуємось з генсекретарем ради Європи з паном Ягландом, з його представником у цій комісії. І негайно, як тільки нам буде виданий основний підозрюваний, який видавав зброю й забезпечував атаку й провокаційний вогонь проти одеситів, що це  розслідування буде вільним і неупередженим.

"Тому, будь ласка, застосуєте свій вплив і поверніть підозрюваного в Україну", - попросив ще раз Порошенко російську журналістку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування