Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорщина під тиском Росії припинила реверс в Україну - ЗМІ

Четвер, 25 вересня 2014, 20:44

Угорський оператор газотранспортної системи повідомив українському оператору ПАТ "Укртрансгаз" про те, що з 19:00 за київським часом припиняє подачу реверсного газу в Україну на невизначений термін.

Про це "Дзеркалу тижня" повідомили достовірні джерела.

В якості причини припинення поставок газу угорський оператор називає "технічні причини".

З початку вересня через угорський напрямок в Україну було направлено близько 86 млн кубометрів газу. Продавці - європейські компанії. Газ призначався і був направлений Одеському припортовому заводу та НАК "Нафтогаз Україна" порівну.

У п'ятницю в Берліні планується тристороння зустріч Україна-ЄС-Росія з газових питань.

Також зазначається, що за не підтвердженою поки інформацією, у середу голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер спілкувався з угорською стороною щодо газових питань.

Крім того, 22 вересня в Будапешті відбулася робоча зустріч Міллера і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

На переговорах обговорювалися питання надійності і стабільності поставок газу в майбутній зимовий період. Окремою темою на зустрічі стала реалізація проекту "Південний потік".

Раніше повідомлялося, що "Газпром", використовуючи свої прямі та непрямі інструменти тиску, штучно підняв ціни на газ для Угорщини, що автоматично зробило невигідним для України використання маршруту отримання газу через Угорщину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування