У Щасті обстріляли лікарню. Багато мирних поранено, є загиблі

П'ятниця, 26 вересня 2014, 12:53

Бойовики обстріляли в Щасті на Луганщині міську лікарню та позиції батальйону "Айдар".

Як повідомив командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук телефоном "обстріл лікарні закінчився хвили 20 назад (близько 12:25 - ред.)".

"1 людина загинула, 16 поранених, троє – тяжко. Мирні. Із військовослужбовців тільки одна людина поранена", - повідомив він.

За словами Мельничука, "сьогодні дуже масований обстріл" був – зі сторони Веселої Гори. Постраждали лікарня і прилеглі будинки.

Раніше Антон Носов у Facebook написав: "З 10:30 по Щастю йде масований артобстріл, безліч влучень по житлових будинках, лікарні, школі. У хірургічному відділенні завал (ДУЖЕ БАГАТО поранених). На підступах до міста йде бій!".

А голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті повідомив, що станом на 12.30 було 13 поранених, а також убиті (але кількість загиблих не уточнив).

Він підтвердив, що мінометний обстріл вівся з с. Весела Гора, яке знаходиться під контролем бойовиків так званої "ЛНР".

"Неідентифіковані терористи обстрілюють не тільки місто, а й гуманітарний коридор, по якому мирні громадяни переходять із ЛНР на нашу територію, щоб переоформити пенсії, зняти з банкоматів гроші й купити хоч якісь продукти", - наголосив Москаль.

"Постраждали мирні мешканці чи військовослужбовці, зараз уточнюємо. До м. Щастя направлені додаткові медичні служби, а також військові формування та добровольчі батальйони", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News