Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики проникають на незавойовану територію і стріляють - Москаль

Понеділок, 29 вересня 2014, 10:45

На Луганщині озброєні бойовики проникають на контрольовану Україною територію, обстрілюють блокпости та скоюють розбійні напади.

Про це повідомляє голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті.

За минулу добу, 28 вересня, ситуація в Луганській області трохи нормалізувалася, значних бойових дій зафіксовано не було, зазначає він.

"Водночас, о 21:45 розвідувально-диверсійна група бойовиків ЛНР заглибилася на 10 км углиб контрольованої Україною території й обстріляла блокпост Збройних сил України (ЗСУ) в лісосмузі. У відповідь було відкрито вогонь, бойовики втекли, жертв і поранених з українського боку немає", - повідомляє Москаль.

А о 7:10 понеділка, 29 вересня, в Станично-Луганському районі (контролюється Україною) в напрямку селища Широкий невідомі обстріляли приватний автомобіль, у якому їхали місцевий мешканець із дружиною. Дружину поранено та госпіталізовано в лікарню Щастя.

Крім того, 28 вересня невідомі обстріляли дворогосподарство мешканця села Підгорівка Старобільського району, здійснивши 4 постріли з гранатомета РПГ-7. Постраждалих немає.

Також у неділю невідомі в камуфляжі й масках з автоматами Калашникова вчинили розбійний напад – проникли в будинок приватного підприємця в смт Новоайдар і заволоділи його зареєстрованою зброєю, комп’ютерною технікою та грошима, в тому числі іноземною валютою.

Крім того, 28 вересня до моргу Старобільського міжрайонного відділення бюро судмедекспертизи доставлено тіло військовослужбовця, який загинув 27 вересня під час мінометного обстрілу міста Щастя.

Також у неділю до Старобільської лікарні доставлено військовослужбовця частини 0624 ("Айдар"), який отримав поранення внаслідок необережного поводження зі зброєю.

Того ж дня в Старобільську місцевий учень ПТУ знайшов гранатомет РПГ-7 і через необережне поводження з ним отримав тяжкі поранення. Юнак госпіталізований у райлікарню.

Голова Луганської ОДА звертає увагу керівництва Міноборони на те, що всі вказані злочини скоєні на території, де розміщені підрозділи ЗСУ.

"Очевидно, що озброєні бойовики проникають на контрольовану Україною територію з боку ЛНР, що при такій кількості блокпостів неприпустимо", - наголошує Москаль.

Він також інформує, станом на 9 годину ранку ситуація в Луганській області спокійна, всі державні та приватні структури працюють у звичному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: