Сікорські нагадує Заходу, що він гарантував Україні недоторканість

Середа, 3 вересня 2014, 10:58

США, Великобританія і Франція гарантували Україні недоторканість її території і тепер мали б виконати свої зобов'язання.

Про це заявив в інтерв'ю Gazeta Wyborcza глава МЗС Польщі Радослав Сікорські.

"Україні гарантували безпеку кілька західних країн, і то найвпливовіших: США, Великобританія і Франція в рамках Будапештського меморандуму… Якщо ці гарантії мають бути переконливими для Ірану чи Північної Кореї, то підписанти цього меморандуму мусили б прийти Україні на допомогу, а не посилати наступальне озброєння агресору, який на Україну напав", - обурився Сікорські.

Він також незадоволений тим, як НАТО реагує на загрозу з боку Росії країнам Східної Європи.

"З подивом констатуємо, що деякі західноєвропейські країни дуже стримані у зміцненні флангу, який на цей момент здається найвразливішим. Вони сприймають нас як свою протитанкову міну і тому можуть реагувати стриманіше", - заявив глава польского МЗС.

"Сподіваюсь, що після саміту НАТО зможемо сказати, що надійшло підкріплення для східного флангу НАТО і почали діяти основоположні функції союзу – оборона території його членів", - додав він.

Сікорські нагадав також, що на саміті НАТО "буде рада НАТО-Україна, а не буде НАТО-Росія".

"Це дуже сильний політичний сигнал, що поки Росія воює з Україною, то немає повернення до нормальних стосунків з НАТО", - сказав Сікорські.

"Президент США кілька тижнів тому заявляв, що не виключає постачання Україні зброї, якщо Росія введе війська. Подивимось, чи цього разу він втілить життя проведену червону лінію", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News