Росія може дозволити собі "превентивний ядерний удар по США"

Середа, 3 вересня 2014, 16:38

У новій версії військової доктрини Росії можуть записати умови "превентивного ядерного удару" по Сполучених штатах Америки.

Про це заявив координатор управління генінспекторів російського Міноборони генерал армії Юрій Якубов, повідомляє "Інтерфакс".

Він заявив, що в новій доктрині слід визначитися з головним противником країни.

"В цьому стратегічному для країни документі повинен бути в першу чергу чітко позначений ймовірний противник Росії. На мій погляд, головний наш противник - це США і Північноатлантичний блок", - сказав генерал.

Він нагадав, що ще кілька років тому керівництво США і НАТО на всіх рівнях заявляло, що вони не є ворогами Росії.

Однак зараз, на думку генерала, проти Росії "розгорнута справжня інформаційна війна, в особі нашої держави цілеспрямовано формується образ ворога Заходу з далекосяжними цілями".

Якубом закликав "опрацювати форми і способи функціонування повітряно-космічної оборони в тісній взаємодії зі стратегічними силами ядерного стримування".

"При цьому необхідно пропрацювати умови, за яких Росія може завдати превентивного удару російськими стратегічними ядерними силами", - зазначив генерал.

Як відомо, Росія вирішила відкоригувати свою військову доктрину з урахуванням нових факторів, до яких відносяться події "арабської весни" та війна в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування