Порошенко відбув на саміт НАТО, де матиме багато зустрічей

Четвер, 4 вересня 2014, 09:46

Президент Петро Порошенко відбув із робочим візитом до Великої Британії для участі в саміті НАТО.

Про це повідомляється на Твіттер-сторінці Адміністрації президента.

Візит Порошенка до Великобританії триватиме 4-5 вересня. Саміт НАТО відбудеться в Уельсі за участю глав держав і урядів 28 країн-членів Альянсу.

За інформацією на сайті НАТО, ключовими темами 2-денного саміту стануть військова агресія Росії проти України, ситуація на Близькому Сході та в Північній Африці.

Саміт розпочнеться офіційною зустріччю щодо Афганістану, в якій також візьме участь і Україна як країна-контрибутор.

Крім того, відбудеться засідання комісії Україна-НАТО, в якому очікується участь президента України.

Перед початком саміту НАТО пройдуть консультації лідерів ключових країн-членів Альянсу із українським президентом.

У зустрічі, зокрема, візьмуть участь президент США Барак Обама, федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель, британський прем’єр-міністр Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд та глава італійського уряду Маттео Ренці, повідомляє Deutche Welle з посиланням на інформагентство Reuters.

5 вересня лідери країн НАТО обговорять здатність Північноатлантичного альянсу реагувати на поточні й майбутні загрози безпеки.

Буде проведено й одночасні засідання з країнами, які прагнуть стати членами Альянсу, а також з іншими міжнародними організаціями для обговорення проблем безпеки.

За інформацією Альянсу, це буде один із найбільших самітів в історії НАТО. У заході візьмуть участь високопосадовці близько 60 країн, зокрема високопосадовці 33 країн-партнерів і міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ і ЄС).

Відбудуться також одночасні переговори міністрів оборони і міністрів закордонних справ країн НАТО.

За даними "Інтерфакс-Україна", Порошенко візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО, а також проведе понад 10 двосторонніх зустрічей із лідерами країн-членів Альянсу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування