РФ видала "план Путіна" за офіційний документ ООН

Субота, 6 вересня 2014, 10:30

Росія поширила план з вирішення ситуації в Україні, запропонований президентом РФ Володимиром Путіним, як офіційний документ ООН.

Про це в інтерв'ю РІА Новини заявив заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов.

"Представлений президентом РФ план із семи пунктів (з вирішення ситуації в Україні) ми поширили в якості офіційного документа ООН. Це наш ще один зріз роботи в ООН, спрямований на деескалацію конфлікту", - заявив Гатілов.

Також Гатілов зазначив, що на черговій сесії Генасамблеї ООН, яка розпочнеться 16 вересня, українській проблематиці буде приділено особливу увагу.

"На сесії, природно, будуть відображені питання нинішнього стану справ в міжнародній політиці. Багато питань будуть розглядатися і під кутом зору ситуації, що склалася в Україні", - зазначив він.

За словами заступника голови МЗС РФ, Росія відновить зусилля у питанні резолюції з гуманітарної допомоги Україні, який був раніше заблокований Радбезом ООН.

На питання, чи може Москва врахувати зауваження та представити проект в новому вигляді, Гатілов зазначив: "У тому вигляді, в якому наші партнери намагалися вести справу, ми вважаємо, що співпраця з ними з даного питання на даному етапі неможливо".

"Цілком очевидно, що їх головне завдання - звинуватити "в усіх гріхах" Росію. Тому проект залишається на столі, але ніякої конкретної роботи з його доузгодження зараз не ведеться. Це не означає, що ми в майбутньому не відновимо наші зусилля. Але поки цей процес залишається застопореним. Проте наші зусилля з доставки гуманітарної допомоги населенню, що опинилося у важкій ситуації в Україні, тривають ", - зазначив він.

Як відомо, 3 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив план дій з врегулювання ситуації в Україні з 7 пунктів, який узгодив з президентом України Петром Порошенко.

 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування