Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія замовчує інформацію про свій другий "гуманітарний конвой" - РНБО

Субота, 6 вересня 2014, 16:51

За останні три дні українська сторона не отримувала жодного повідомлення про рух та вміст гуманітарного вантажу з боку РФ: таким чином, Росія вже замовчує цю тему.

Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Коментуючи питання, чи відомо щось про рух чергового "гуманітарного конвою", який мав вирушити в Україну вже 6 вересня, Лисенко заявив: "Жодного повідомлення про рух та вміст гуманітарного вантажу не надходило".

"Про новий гуманітарний вантаж поки що жодної інформації немає", - додав він.

Як відомо, 5 вересня Леонід Кучма  за підсумками переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на сході країни заявив, що у суботу, 6 вересня, до східних регіонів України мають надійти перші партії гуманітарного вантажу.

"Перший гуманітарний вантаж на Донбас має піти в суботу. А в понеділок фактично буде розроблено більш-менш чіткий план гуманітарних коридорів на майбутнє для всіх, хто хоче надати допомогу Донецьку й Луганську", - заявив він в п'ятницю в Мінську.

У свою чергу посол Росії в Україні Михайло Зурабов повідомив, що "завтра під егідою МКЧХ направляємо перший маршрут у північному напрямку, зараз відбувається його (маршруту) розмінування".

22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В РФ заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...