Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко та Путін поговорили про припинення вогню: дійшли згоди, що режим виконується

Субота, 6 вересня 2014, 17:18

"Режим припинення вогню" на південному сході України, який передбачався мирним протоколом, підписаним у Мінську 5 вересня, в цілому виконується. 

Такого висновку дійшли президенти України та РФ Петро Порошенко та Володимир Путін у ході телефонної розмови 6 вересня, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Глави двох держав констатували, що режим припинення вогню в цілому виконується", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Порошенко та Путін "обговорили кроки задля надання припиненню вогню сталого характеру".

"Сторони також підкреслили необхідність максимального залучення ОБСЄ до моніторингу ситуації і контролю за режимом припинення вогню, а також шляхи взаємодії щодо доставки української та міжнародної гуманітарної допомоги", - зазначено у повідомленні.

У свою чергу в прес-службі Кремля зазначили: в ході телефонної розмови президенти обговорили ситуацію на Україні з урахуванням підсумків зустрічі контактної групи 5 вересня в Мінську.

"Висловлено обопільне задоволення у зв'язку з тим, що сторонами конфлікту в цілому дотримується режим припинення вогню. Акцентована важливість моніторингу ситуації по лінії ОБСЄ", - наголошується в повідомленні.

"Порушувалися питання, пов'язані із забезпеченням доставки гуманітарної допомоги жителям Донецької та Луганської областей. Відбувся обмін думками в контексті ведуться консультацій про наслідки вступу в силу Угоди про асоціацію України та ЄС для держав Митного союзу", - додали в прес-службі Путіна.

Згідно з повідомленням, президенти України і РФ "умовилися про продовження діалогу".

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

6 вересня в  РНБО заявили, що за минулу добу бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО,  з них 10 - після оголошення "режиму припинення вогню".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...