Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримська активістка Богуцька пов'язує своє затримання з виборами до Держдуми

Понеділок, 8 вересня 2014, 16:28

Кримська активістка і блогер Єлизавета Богуцька вважає справжньою причиною свого затримання майбутні вибори до Держдуми Росії.

Про це вона заявила після того, як її відпустили з поліції Сімферопольського району, пишуть Крим.Реалії.

Як повідомила Єлизавета Богуцька, одна з претензій, яка була їй пред'явлена ​​під час обшуку і на допиті в "поліції" - участь Богуцької у зустрічі Мустафи Джемілєва на в'їзді до Криму 3 травня.

"Коли ми сюди приїхали, вже мови про те, що я вдома готую коктейлі Молотова, боєприпаси різні, ядерні бомби, не вели. І говорили, в основному, про мою присутність на території за межами державного кордону Російської Федерації. І чи містяться у мене в комп'ютері матеріали, які сіють національну ворожнечу. Я сказала, що ніколи в житті у нас ні між ким не було ніякої національної ворожнечі, ми завжди любили один одного ", - розповіла Єлизавета Богуцька.

За її словами, допит проходив в рамках якогось кримінального розслідування.

"Це було в рамках кримінальної справи. Нібито, коли перетинали кордон з Кримом чулися якісь постріли, хтось когось смикнув за руку, й образили якогось міліціонера на прізвище Крупський. Напевно, це внук товариша Крупського, тому такого розголосу вся справа і набула. І питали, чи маю я претензії до самого Крупському, який теж вистрілив в свою чергу, і претензії до самих кримським татарам, які його смикнули ", - повідомила вона.

Були й інші претензії, розповіла кримська активістка. За словами оперативників, на Єлизавету Богуцький нібито надійшли доноси від сусідів.

"Заявили що мої публікації в Фейсбуці носять екстремістський характер. З цього приводу подано заяви моїми сусідками, яким не подобається моє ставлення до Російської Федерації", - розповіла Богуцька.

Кримчанка сумнівається, що її допит пов'язано з розслідуванням зустрічі Мустафи Джемілєва 3 травня. За словами Єлизавети Богуцької, ймовірна причина - вибори, що наближаються в "Держрада" Криму.

"Вони вважають, що я можу дати старт або фініш певній частини населення. Аксьонов щосили заявляє, що кримські татари підуть всі голосувати. Що всі підуть голосувати взагалі, що всі зробили вибір на користь "Єдиної Росії", - сказала вона.

Ймовірно, зараз людей з активною життєвою позицією, які мають широкий резонанс, спробують ізолювати. Намагатимуться тиснути на цих людей, щоб ми не завадили виборів ", - повідомила Єлизавета Богуцька.

Вранці 8 вересня до будинку кримської активістки і блогера Єлизавети Богуцької прийшли з обшуком силовики, її відвезли до відділку.

14 вересня в включеному Криму відбудуться вибори до Держдуми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...