У Горлівці громадян змушують працювати на бойовиків

Вівторок, 9 вересня 2014, 17:41

Вівторок є першим відносно спокійним днем в зоні АТО за останні місяці. 

Про це на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Протягом дня ситуація в зоні проведення АТО залишається стабільною. Сторони в цілому дотримуються режиму припинення вогню. Це перший відносно спокійний день на Сході України", - сказав він.

"Але водночас терористи укріплюють позиції в безпосередній близькості біля блокпосту Нацгвардії в районі населеного пункту Слов’яносербськ. Зараз в районі блокпосту зосереджено до 10 танків Т-72. Українські військові посилюють позиції та не піддаються на провокації. Наразі між сторонами зберігається нейтралітет", - повідомив він.

Водночас, Лисенко повідомив, що "на тимчасово окупованих територіях російські найманці продовжують залякувати населення". 

"О першій половині дня бойовики обстрілювали Макіївку Шахтарського району Донецької області; у Василівці Старобешевського району Донецької області вони обстріляли помешкання місцевих жителів та посилюють режим в’їзду-виїзду до вказаного міста", - повідомив Лисенко.

У Горлівці, за словами Лисенка, "терористи примусово залучають місцевих мешканців віком від 20 до 60 років до загонів самооборони або для виконання робіт в інтересах терористичної організації "ДНР".

На звільнених територіях ситуація залишається спокійною та контрольованою. Маріуполь перебуває під повною охороною та обороною об’єднаних сил АТО.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: