Семенченко: Бойовики відпускають в основному тільки військових ЗСУ

Середа, 1 жовтня 2014, 20:46

Командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко зазначає, що під час обміну полоненими бойовики відпускають в основному військовослужбовців Збройних сил України.

Про це він заявив на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом Донецької області.

 "Відпускаються в основному підрозділи ЗСУ та терроборони. Я не маю нічого проти наших солдатів - вони теж українці, але, тим не менше, частину (полонених бійців добровольчих батальйонів) не відпускають", - сказав Семенченко.

За його словами, під Іловайськом загинуло 40 бійців батальйону "Донбас", потрапили в полон близько 120. До теперішнього часу звільнено близько 20 людей, ще 95 залишаються в полоні.

У свою чергу, командир добровольчого батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза ​​на засіданні тимчасової слідчої комісії повідомив, що в "Іловайському котлі" загинуло 22 бійця його батальйону.

Крім того, він розповів, що російська сторона була попереджена про те, що в колоні українських військовослужбовців, яка повинна була рухатися по коридору виходу з "іловайська котла", були полонені російські військовослужбовці.

"23 полонених. Вони були (російська сторона) попереджені, що в разі відкриття вогню їх полонені загинуть першими", - розповів Береза​​.

За його словами, колона українських військовослужбовців була обстріляна і в першу чергу загинули саме полонені російські військові. "Одного з полонених (росіян) добивали свої ж, коли добивали наших поранених", - зазначив Береза​​.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні комісії також були міністр оборони Валерій Гелетей і начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

За словами керівника тимчасової слідчої комісії Андрія Сенченка, наступне засідання комісії може відбутися 6 жовтня, а попередній звіт комісія має намір оприлюднити на засіданні Верховної Ради 14 жовтня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування