Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна визнали, що для РФ кримськотатарські організації - поза законом

Субота, 11 жовтня 2014, 14:23

Курултай та Меджліс кримськотатарського народу не мають відповідної реєстрації і не можуть бути предметом уваги з боку офіційної Росії.

Про це у своєму Фейсбук повідомив координатор організації "Рух опору кримських татар" Недім Халілов, якого один з чиновників представництва Адміністрації Президента РФ викликав  на бесіду через заяви, в тому числі на адресу Володимира Путіна.

"Сьогодні мене викликав на бесіду за моєю заявою один із чиновників Представництва Адміністрації Президента Російської Федерації пан Шмаров Сергій Олександрович. Причина цієї бесіди полягала в тому, що зазначена особа намагалася пояснити мені, що я вимагаю роз'яснень за обставинами, які не мають підтверджень про свою легітимність у законодавчому просторі Російської Федерації", – повідомив Халілов.

За його словами, у відповідь на заперечення чиновник вказав на незаконність, у тому числі, тієї організації, яку представляє Халілов.

"Також пан Шмаров зауважив про те, що "Рух опору кримських татар" також не має ніякої реєстрації, і виходячи з цього є незаконною організацією. У своєму запереченні я зазначив про те, що відповідно до норм міжнародного права, для організацій такого типу немає необхідності в її реєстрації, достатньо публічного оголошення про її існування і функціонування, що відповідно було виконано координаторами "Руху опору кримських татар". Пан Шмаров С.В. відмовився далі продовжувати зі мною бесіду і ми розпрощалися", – написав Халілов.

 

У своїй заяві від 18 вересня Халілов просив роз'яснити всі ті факти тиску, яких зазнають кримські татари з приходом до Криму російської влади – від обшуків до виселення Меджлісу з будівлі в Сімферополі.

"Заяву і можливу відповідь щодо цієї заяви будуть направлені в місто Страсбург для долучення до матеріалів скарги в ЄСПЛ", – зазначив Халілов.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...