Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовляється від завершення демаркації кордону – Яценюк

Середа, 15 жовтня 2014, 19:58

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що українська сторона самостійно визначає лінію кордону з Росією в тих місцях, де не завершено демаркацію.

Про це він заявив журналістам у середу після ознайомлення з облаштуванням держкордону біля пункту пропуску "Гоптівка" (Харківська область).

"Делімітацію формально та юридично завершено. А демаркацію не завершено. Росія відмовляється від завершення демаркації", - сказав Яценюк.

Глава українського уряду пояснив, що "там, де кордон не демарковано, ми самостійно ставимо знак". "Це називається процедура не демаркації, а позначення кордону", - додав він.

"Тепер мені зрозуміло, чому впродовж двох останніх десятиліть Росія завжди відмовлялася від демаркації кордону й фактичного створення кордону. Тому що наявність кордону між Україною та Росією означає те, що ми не єдиний народ, як каже Володимир Володимирович Путін, і ми не єдина країна, як вважає Кремль. Ми дуже різні. У вас, Володимир Володимирович, російський народ, а у нас - український народ. І незалежна держава повинна мати кордон, і цей кордон - запорука нашої безпеки та чітка вказівка - це наша територія, і ви на неї не зайдете", - резюмував Яценюк.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: