СБУ розслідує злочини терористів проти людяності

Середа, 15 жовтня 2014, 23:37

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за злочини проти людяності.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Згідно з інформацією, провадження відкрите на основі масових свідчень і встановлених фактичних доказів скоєння терористами так званих "ДНР" і "ЛНР" злочинів проти миру та безпеки людства.

Правоохоронці розслідуватимуть вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням, а також захопленими у полон військовослужбовцями, зокрема, застосування до військовослужбовців та цивільного населення тортур, мордування, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на захопленій території.

За вказані дії встановлено покарання - від восьми до дванадцяти років позбавлення волі, а у випадку, коли вони поєднані з умисним вбивством - до п'ятнадцяти років, або у вигляді довічного позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

"Служба безпеки України уже запрошує українських і міжнародних експертів, передусім, правників, долучитися до цієї копіткої роботи, результатом якої має стати подача клопотання до міжнародних правових інституцій і засудження конкретних виконавців вчинених злочинів", - наголосив Лубківський.

Як відомо, 3 жовтня СБУ оприлюднила карту "Злочини проти людяності на території Луганської та Донецької областей" - "Карту Смерті", на якій зібрані найбільш резонансні злочини, здійснені терористами та російськими агресорами на тимчасово контрольованих банд формуваннями українських територіях. 

На ній позначено 26 місць розташування в’язниць , катівень, концтаборів терористів, виявлені місця тортур, розстрілів, масових поховань мирних мешканців. Робота над цією картою триває.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування