Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко веде до Ради 11 депутатів, що голосували за закони 16 січня

Четвер, 16 жовтня 2014, 16:43

У списку партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка до Верховної Ради намагатимуться пройти 11 нардепів, що голосували за диктаторські закони 16 січня.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Зокрема за закони 16 січня голосували Сергій Тігіпко (№1 у списку), Світлана Фабрикант (№3), Лариса Мельничук (№7), Олександр Волков (№9), Олег Шаблатович (№10), Таріел Васадзе (№11), Микола Джига (№14), Василь Поляков (№17), Геннадій Федоряк (№21), Юрій Крук (№30), Володимир Макеєнко (№31).

Крім того, у списку партії нараховується 9 фігурантів журналістських антикорупційних розслідувань.

 Тігіпко тягне до Ради топ-менеджера сина Януковича

Інфографіка: "Чесно"

Міністерство праці та соціальної політики, очолюване Сергієм Тігіпком, який на той час був заступником голови Партії регіонів, створило 12 тис. робочих місць для "соціальних працівників". Утім, частина з опитаних журналістами телеканалу соціальних працівників визнали, що їхнім основним завданням є агітація за Партію регіонів.

"Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Сергія Тігіпка до корупційних дій, а саме до зловживання владою", - зазначає "Чесно".

Номер 2 у списку "Сильної України" є Валерій Хорошковський, пов’язаний із компанією "РосУкрЕнерго", 45 % якої належать олігарху Дмитру Фірташу.

Сам Хорошковський визнавав, що із Дмитром Фірташем їх пов’язували дружні стосунки.

У 2010 році, коли Валерій Хорошковський обіймав посаду голови СБУ, було затримано екс-голову Митної служби України Анатолія Макаренка. Затриманому інкримінували розмитнення газу, на який претендувала компанія "РосУкрЕнерго". Затримання відбулося до офіційного визнання урядом України рішення Стокгольмського арбітражу, ухваленого на користь компанії "РосУкрЕнерго".

Крім того фігурантами журналістських антикорупційних розслідувань були Вадим Гуржос (8-й номер списку), Олександр Волков (9-й номер), Микола Джига (14 номер списку), Святослав Піскун (16-й номер), Сергій Кузяра (25-й номер списку).

Останній, за інформацією Forbes.ua, причетний до бізнесу Олександра Януковича, він був одним із топ-менеджерів сина тодішнього президента.

За наказом Миколи Джиги нібито були вилучені матеріали про приватизацію Віктором Януковичем урядової резиденції "Межигір'я". Віктор Янукович взяв у оренду ділянку на території "Межигір'я" в 2009 році. 

Також журналісти підозрювали у просуванні за допомогою свого службового становища власних бізнес-інтересів Володимира Макеєнка (31 номер списку) і Таріела Васадзе Шакрович (11-й номер списку).

Як повідомляв Комітет виборців України, до нової Ради може потрапити 131 старе обличчя, зокрема 35, що голосували за диктаторські закони 16 січня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування