Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Левус готовий відрубати руку судді, який випустив Садовника

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 16:36

Якщо підтвердитися інформація про корупцію, яка дозволила втекти екс-начальнику роти "Беркута" Дмитру Садовнику, то винного в цьому потрібно жорстко покарати.

Про це розповів заступник голови СБУ Андрій Левус в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

Втеча Садовника, підозрюваного в причетності до розстрілу 39 осіб, викликає у Левуса особливе обурення.

"Я вважаю, що це велика ганьба для України. Служба безпеки передала всі кримінальні справи в прокуратуру. Єдиний нюанс: це не є прямо нашою статтею і ми не могли втручатися і затримувати Садовника без санкції", - розповів Левус.

"Мені не хочеться вірити, що причина втечі Садовника - банальна корупція. Не хочеться вірити, що у людини піднялася рука взяти за таке гроші. Але якщо це підтвердиться - руку цій людині потрібно відрубати", - додав він.

Левус також розповів, що СБУ вирішили переорієнтувати на контррозвідку і захист територіальної цілісності України.

"Це дуже позитивний крок. Служба повинна бути вузькоспеціалізованою і мобільнішою", - вважає Левус.

Головною проблемою на шляху реформи СБУ він вважає застарілий закон, який не дозволяє "влити в службу нову кров".

Він запевняє, що вищі керівники країни мало впливають на СБУ, але є деякі незрозумілі спроби перешкоджати роботі служби.

"Я не розумію деяких чиновників, які, наприклад, заступаються за власність "Сім'ї". Не можу зрозуміти, чому ми не можемо вчасно отримати "добро" на затримання вбивць Небесної сотні, хоча ми передали всі необхідні матеріали і були готові реагувати. Є моменти, які я не розумію", - обурився заступник голови СБУ.

Він також обурився "деякими нашими дуже патріотичними і навіть націоналістичними діячами", які займаються корупцією.

"Хочеться взяти автомат і діяти. Як можна красти після смерті стількох людей - і на Майдані, і в зоні АТО?", - питає Левус.

Він пояснює те, що СБУ не запобігла провокації під парламентом 14 жовтня тим, що СБУ занадто завантажена в АТО і через злочинних дій екс-керівників служби, які знищили багато важливих баз данних.

"Якщо ми почнемо в патріотичному середовищі занадто активно працювати, то ми почуємо незадоволені крики про те, що "повернулися старі часи"... Потрібен баланс", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: