Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Швеція шукає аварійну підлодку РФ у своїх водах. В Росії нічого не знають

Неділя, 19 жовтня 2014, 11:23

В районі Стокгольмського архіпелагу шведські військові перехопили сигнал про допомогу російською мовою ймовірно з російського підводного човна, спрямований на одну із станцій в Калінінграді.

Про це повідомляє газета Svenska Dagbladet з посиланням на військових.

За даними ЗМІ, перший сигнал про допомогу був перехоплений 16 жовтня, а 17 числа нібито був помічений підозрілий об'єкт, який може виявитися або звичайним підводним човном, або надмалою субмариною.

Ще один сигнал був знову перехоплений ввечері в п'ятницю  по тому ж каналу, який російські військові використовує для сигналів про допомогу, але цей сигнал пройшов вже в зашифрованому форматі.

Представники Міноборони Швеції відмовилися підтвердити, але і не стали спростовувати відомості про те, що шукають пошкоджену російську субмарину.

Починаючи з вечора 17 жовтня шведські військові проводять в районі Стокгольмського архіпелагу операцію з виявлення "іноземної підводної активності". У ній задіяні судна і вертольоти.

В свою чергу в російському Міноборони заявили, що підводні човни ВМФ Росії виконують завдання в акваторіях Світового океану відповідно до плану.

"Ніяких позаштатних і тим більше аварійних ситуацій з російськими військовими кораблями не було і немає", - заявив офіційний представник Міноборони РФ.

Німецька хвиля, РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування